Falunap 2016

Szerző: kevi     Témakör: Aktuális

Az Egyesület a falunapon ismét várta látogatóit. A megszokott kiállításaink eddig még nem látott tárgyakkal gyarapodtak. A babagyűjteményünk 50 vadonatúj babával lett gazdagabb. Az adományozó Oroszlány Fodor Anna (Túri Anna), aki a tengeren túlról küldte hajóúton a gyűjteményt, amihez ezt írta: „A kollekciót (az előzőleg kapottakkal együtt) ajándékozom a Ketskeméty Károly Honismereti Egyesület múzeumának. Életem első húsz évében a faluban éltem, itt végeztem iskoláim egy részét, itt laktak szüleim.” Köszönjük a babákat!

Lénárt Andrea kölcsönözte számunkra azokat a kecses, törékeny üveg delfineket, amelyek a gyűjteménye darabjait képezik. A delfin formájú, gyönyörű kék színű hógömböt, hőmérőt, lámpát, mobiltartót, mobil asztali díszt, szélcsengőt stb. minden látogató megcsodálta. Köszönjük Andreának!

A „retró jegyében” tettük közszemlére azokat a tárgyakat, amik a fiatalabb korosztály számára már csak kiállítási darabok, a valós életben nem találkoznak ilyenekkel, de az idősebbek boldogan nosztalgiáztak velük.

Nagyjából öt hónap alatt sikerült a lakosok jóvoltából a jóval több, mint száz fali dísztányért és korsót összegyűjteni, amivel a tavaly megépített udvari színt díszítettük. Köszönet minden adományozónak a tárgyakért!

Délután egy 50 perces buborék show várta az érdeklődőket: kicsi, nagy, füsttel teli, lángoló buborék. A káprázatos óriásbuborékokban egy ember is elfért. Ezt ki is próbálták a gyerekek és néhány vállalkozó felnőtt is. A színes látványosságon 140 látogató, főként gyerekek vettek részt.

A programok a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósultak meg.

A nap képei itt láthatók: http://dombegyhaz.net/foto/thumbnails.php?album=55

Hozzászólás

Bejelentkezés hozzászóláshoz.