Felhívás

Szerző: kevi     Témakör: Aktuális, Hirdetmény

MATÚZ BÁLINT 1866-ban született Nagyvarjason. Középiskoláit és a tanítóképzőt Aradon végezte el 1898-ban került Dombegyházra tanítónak, ahol több nemzedéket nevelt fel. A római katolikus egyháztanács tagja, egyik alapítója a helyi Hitelszövetkezetnek, melynek hosszú időn át könyvelője volt. A népművelés terén elért eredményeiért több ízben kitüntetést és pénzjutalmat kapott. Felesége Czimmer Vilma. Matúz Bálint 1944-ben hunyt el, a házaspár sírja a dombegyházi temetőben található.

A Ketskeméty Károly Honismereti Egyesület felvállalta a nagyon rossz állapotban lévő sír rendbetételével kapcsolatos teljes körű ügyintézést. Az ehhez szükséges pénz gyűjtésére alszámlát nyitott a Kevermes és Vidéke Takarékszövetkezet Dombegyházi Fiókjánál.

Számlaszám: 53500315-10008621

Aki úgy gondolja, hogy szívesen áldoz erre a célra, az a pénzintézeten keresztül ezt megteheti. Az alszámla neve: „Matúz Bálint síremlékére”. Amint a minimálisan szükséges összeg a rendelkezésünkre áll, megkezdjük a munkát. A támogatók neveit is szeretnénk megörökíteni. Aki ehhez nem járul hozzá, az jelezze nekem. Szeretnénk, ha legkésőbb halottak napjára készen lenne az új sír.

Köszönettel: Kardosné Korom Éva (egyesületi elnök)

Hozzászólás

Bejelentkezés hozzászóláshoz.