Meghívó

Szerző kevi     Témakör: Aktuális, Hirdetmény

Falunapi program

Szerző kevi     Témakör: Hirdetmény

A Ketskeméty Károly Honismereti Egyesület falunapi programja

- SOLYMÁSZBEMUTATÓ 14:00 órakor
Utána tombolahúzás

Új kiállítások:
- JÁTÉKMACKÓ KIÁLLÍTÁS
- FOTÓKIÁLLÍTÁS – TABLÓKÉPEK, FOCICSAPATOK
- RÉGI ISKOLA BERENDEZÉSEI

Gyűjtemények:
- NÉPRAJZI GYŰJTEMÉNY
- MINIÜVEG GYŰJTEMÉNY
- BABAGYŰJTEMÉNY
- RÉGI DOKUMENTUMOK

- MÚLTIDÉZŐ TALÁLKOZÓ A SZÍNBEN
Bárkik, akik szeretnének beszélgetni egymással, de nincs hol, a nyitva tartás ideje alatt jöjjenek el hozzánk, az udvarunkon újonnan épített SZÍN-téren kényelmes körülmények között felidézhetik a közös emlékeket.

Változatos programjainkra szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Helyszín: Dombegyház, Aradi utca 9.
Nyitva tartás: 2015. szeptember 12. 10:00–17:00

Osztálytalálkozók

Szerző kevi     Témakör: Aktuális, Hirdetmény

Évente több osztálytalálkozóra is összegyűlnek Dombegyházon az egykori diákok. A találkozók programjainak egyike a helytörténeti gyűjtemény megtekintése szokott lenni. Nem minden csoport jön el hozzánk nosztalgiázni, de akik megtisztelnek minket, örömmel és érdeklődéssel látogatnak ide, a látvány és a hely hangulata segíti a szép emlékek felidézését.
Továbbra is szeretettel várjuk a csoportokat.
Osztálytalálkozókon készült fotók:
http://dombegyhaz.net/foto/thumbnails.php?album=41
http://dombegyhaz.net/foto/thumbnails.php?album=39
http://dombegyhaz.net/foto/thumbnails.php?album=35
http://dombegyhaz.net/foto/thumbnails.php?album=21

Felhívás

Szerző kevi     Témakör: Aktuális, Hirdetmény

MATÚZ BÁLINT 1866-ban született Nagyvarjason. Középiskoláit és a tanítóképzőt Aradon végezte el 1898-ban került Dombegyházra tanítónak, ahol több nemzedéket nevelt fel. A római katolikus egyháztanács tagja, egyik alapítója a helyi Hitelszövetkezetnek, melynek hosszú időn át könyvelője volt. A népművelés terén elért eredményeiért több ízben kitüntetést és pénzjutalmat kapott. Felesége Czimmer Vilma. Matúz Bálint 1944-ben hunyt el, a házaspár sírja a dombegyházi temetőben található.

A Ketskeméty Károly Honismereti Egyesület felvállalta a nagyon rossz állapotban lévő sír rendbetételével kapcsolatos teljes körű ügyintézést. Az ehhez szükséges pénz gyűjtésére alszámlát nyitott a Kevermes és Vidéke Takarékszövetkezet Dombegyházi Fiókjánál.

Számlaszám: 53500315-10008621

Aki úgy gondolja, hogy szívesen áldoz erre a célra, az a pénzintézeten keresztül ezt megteheti. Az alszámla neve: „Matúz Bálint síremlékére”. Amint a minimálisan szükséges összeg a rendelkezésünkre áll, megkezdjük a munkát. A támogatók neveit is szeretnénk megörökíteni. Aki ehhez nem járul hozzá, az jelezze nekem. Szeretnénk, ha legkésőbb halottak napjára készen lenne az új sír.

Köszönettel: Kardosné Korom Éva (egyesületi elnök)

Keressük!!!

Szerző kardos     Témakör: Hirdetmény

Egyesületünk névadója Ketskeméty Károly foglalkozott először Dombegyház történetével. Kutatásait több mint húsz gépelt oldalon dokumentálta. Feljegyzését többen felhasználták a múltban megjelent helytörténeti kiadványokban. Sajnos ez a feljegyzés eltűnt annak ellenére, hogy több példányban is létezett. Csak reménykedni tudunk, hogy ezek a feljegyzések nem semmisültek meg.

Ha valaki tud valamit Ketskeméty Károly feljegyzéseiről, kérjük bocsássa rendelkezésünkre egy másolatkészítés idejére. Az eredeti példányt természetesen visszaszolgáltatjuk.